Kort-kort

Ska hoppa i säng alldeles strax. Tänkte bara påpeka att Malmö spelade finfint mot Rangers, 1-0 borta är ett mycket bra utgångsläge :)

Måndagsbabbel

Rubriker verkar vara mitt största problem. Kanske för att mina dagar inte är särskilt spännande.
Började dagen med att åka in till Lund för att uträtta lite ärenden på Juridicum. Förutom att Studievägledningen har stängt över sommaren så var det ett bra besök. Fort gick det också så jag var tillbaka på halva beräknade tiden. Det störde mig bara lite att jag slösat pengar på parkering, flera kronor i onödan! ;)
På vägen hem ringde Ulle och sa att hovslagaren bara skulle halvsko Affan och Crispi. Cleo och Lyra hade fått skor förra veckan. Hoppsan, sa jag, och tänkte att jag skulle snabba mig. När jag kom hem visade det sig att Mathilde inte höll med sin mamma så hon åt och åt och åt i vad som kändes som en halv evighet. Som tur var kunde Ulle ta in Puttis (verkning) och Peia (helskoning) åt mig. Väl framme i stallet skyndade jag mig till beteshagen, rakt över den leriga åkern, och tog in Cinna. Eftersom jag var trött på att gå i lera kravlade jag mig helt enkelt upp på Cinnas rygg och red upp till stallet. Mycket praktisk ponny!
Efter ytterligare några vändor till och från hagen så var Peia och Cinna (halvskoning) färdiga och utsläppta i hagen medan Pocca (helskoning) var iordninggjord för ridning.
Red i paddocken och det var inte lätt det. Pocca var rätt ointresserad av att gå i den form jag ansåg lämplig. Hon ville mycket hellre bita fast i bettet och skjuta ut ömsom bogen, ömsom bakdelen åt alla möjliga håll. Efter cirkus en timme fick det räcka och då hade hon faktiskt på slutet gått riktigt hyggligt.
Efter avsvampning fick också Pocca gå ut i hagen och jag kunde äntligen köra hem. Visserligen via Willys men det tog inte så lång tid. Nu kom jag dock på att jag glömde köpa yoghurt, klantigt!

Snart väntar mat. Tur det för jag är superhungrig. Appe serverar idag köftes med potatis och sås. Det brukar vara väldigt mumsigt så jag längtar :)
Mina föräldrar borde anlända innan 19.30. Pratade precis med mamma och de var utanför Landskrona och ska bara förbi en mataffär för att köpa den bortglömda yoghurten innan de kommer hit.
Bäst jag snabbar mig att duscha då!

VM-final!

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket lag som jag tycker ska vinna. Appe tycker att Japan ska vinna eftersom Sverige förlorade mot dem och det är mer hedersamt att ha förlorat mot mästarna, ungefär så. Kan hålla med om den tanken men mja. Jag kanske helt enkelt får hålla mig neutral, hur ovanligt det än känns.
Hittills har jag iaf rätt resultat för jag trodde på 2-1 till USA. Appe trodde på 2-2 efter full tid och att Japan avgör i förlängning. Inte helt fel iaf. Vi får väl se.

I övrigt är dagen ungefär lika spännande som gårdagen. Promenerade ca en halvtimme med Peia. Idag i regn, faktiskt ett väder jag uppskattar mer än gårdagens solsken. Har pratat med mamma också och bland annat avhandlat morgondagens planer. Tydligen ska de gå 18 hål på en golfbana i Ljungby vid 13-tiden så de kommer inte hit förrän någon gång på kvällen.
Mina planer för morgondagen innehåller en tur till Lund. Ska lämna tillbaka en bok till Juridicums bibliotek, be om ett studieintyg för höstterminen samt kolla hur Studievägledningen jobbar i sommar. På eftermiddagen kommer hovslagaren så då lär jag bli stående i stallet ett tag. Peia och Pocca ska helskos, Cinna halvskos och Puttis verkas. Ska mocka lite hagar också och om hovslagaren dröjer så kanske jag hinner rida en sväng på Pocca.

Ordinary Saturday

Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska ha för rubrik. Avvaktar med rubriken så får vi se om jag kan komma på något snitsigt :)

Idag har varit en rätt vanlig dag. Gick upp, klädde på mig, tog på mig linserna, matade unga fröken och åkte sen till stallet. Gick en promenad med Peia, ca 25-30 minuter. Förutom att det var ungfär trehundra grader varmt så var det rätt trevligt. För att ha gått i liten hage i två veckor så var hon riktigt städad. Inte ens när vi mötte en stor traktor så stissade hon iväg. Skönt det, alltid jobbigt när hon studsar omkring som en riktig krumelurponny.
Efter promenaden släppte jag ut henne i den vanliga hagen igen. Hon verkade nöjd med det men som den otrevliga ponny hon är så gick hon direkt fram till Addis, som låg och vilade, och körde iväg den stackaren. Varför hon gjorde det är rätt oklart för sen gick hon ändå därifrån. Knäppisponny!
På tal om knäppisponnyer så är nog ändå Cinna värst. Hon syntes nämligen inte till så jag fick leta lite efter henne. Jag hittade henne ganska snabbt, tur att hon är gul! Hon hade nämligen smitit in i en tät dunge precis vid vattnet. Där stod hon gömd, i skugga och med eget gräs. Nära till dryck också. Ingen dum plats det inte. Givetvis stod hon där ensam. Cinna har inte läst någon av alla böcker som påstår att hästar är flockdjur. Inte Cinnabar inte.

Avslutade stallvistelsen med att plocka bort trådar och vattenhinkar från den lilla hage Peia gått i de senaste veckorna. Hon har onekligen klippt gräset väldigt ordentligt. Lite upptrampat dessvärre men det borde torka rätt kvickt om det fortsätter vara uppehållsväder.
Ska mocka ur hagen men det gör jag på måndag. Då ska ändå hovslagaren komma så det lär bli en del väntetid. Pocca och Peia ska helskos, Cinna ska halvskos och lillskrutten ska kollas över och ev. verkas.

Nu har jag fått det finfina kvällsnöjet att byta en bajsblöja på Mathilde. Tjohej så kul, eller så ...

(Jag kom på en rubrik nu. Och ja, eftersom rubriken är på engelska så ska Saturday ha stor bokstav. Saturday är ett engelskt ord så det ska alltid ha stor bokstav men ni förstår förhoppningsvis vad jag menar.)

Smartson-test: LG Optimus 3D

Äntligen ett nytt erbjudande om Smartson-test! :)
Den här gången gäller det en ny mobiltelefon, en LG Optimus 3D. Riktigt läcker telefon! Det skulle passa mig perfekt eftersom jag skulle vilja förnya mig lite. Nog för att den HTC Desire jag har nu är trevlig och förhållandevis snabb men Optimus 3D har dubbelkärnig processor vilket verkligen lova gott.

Här kan ni läsa mer om testet ---> http://smartsontestpilot.se/lg-optimus3d/bli-testpilot/

Här finns dessutom en film om produkten ---> http://www.youtube.com/watch?v=Fr7993rVZ80

Regn, regn och lite mer regn

Jag gillar förvisso inte värme men ösregn hela dagarna gör mig inte mycket lyckligare. Att gå till och från beteshagen är som att leka Bambi på hal is men i lera. Jag bara väntar på den dagen då jag de facto trillar omkull och landar i veten. Inte går det att sitta ute i trädgården heller. Blä!

Med tanke på dopet nästa helg så vore det väldigt superduperbra om vädret bestämde sig för att bli trevligare. Det behöver inte vara 30 grader varmt men 22 grader, lite sol, lite moln och lite vind vore helt enkelt perfekt. Var kan jag beställa det tro?

I övrigt händer det verkligen inget särskilt. Funderar på att kolla på dagens avsnitt av Masterchef Australia. (Ruskigt bra! Mycket bättre än den svenska versionen.)
Funderar också på om vi ska se någon film ikväll. Eftersom det är fredag och dessutom sommar så sänds det givetvis inget bra på TV. Eller jo, det sänds Miranda på TV4 Komedi men det är ju bara en halvtimme.

Det får räcka för nu. Försöker komma igång med bloggandet igen :)

RSS 2.0