Trött trött trött!

Jag är riktigt trött. Om ni mot förmodan inte förstod rubriken.
Började med att åka till stallet och på vägen hem en sväng förbi Willys. Duschade, åt frukost och tog bussen in till Malmö. Idag var det en solig men ack så blåsig dag. Vi fick knyta fast båda info-skyltarna, både den normalstora och den superstora. Tidningarna ville fladdra iväg från sina tidningsställ så där fick vi knyta snöre runtom. Trots att vi då och då fick jaga efter tidningar, kräfthattar och prenumerationsblanketter så var det en bra dag.
Mellan 11 och 15 var vi bara två stycken. Emma var sjuk så jag och Angelina fick klara oss själva. Strax före 15 kom Thomas så då var vi iaf tre på plats.
Som en rolig överraskning bestämde sig Appe för att han och Mathilde skulle hälsa på mig. De gick, eller åtminstone Appe gick, till Stora Bernstorp och tog bussen därifrån. De kom till Skånskans tält strax efter jag slutat så vi gick en sväng på Malmöfestivalen. Jag och Appe åt varsin riktigt god Texasburgare! (Chilikryddad burgare, vitlöksaioli, lök, fårost och ett gott bröd med chili och rosmarin.) Dessutom var den prisvärd, 55 kronor för en rejäl burgare. Sådant uppskattar jag.
Vår vana trogen köpte vi munkar. Av någon högst oklar anledning fick jag bara två stycken med gul glasyr. Den glasyren är överlägset godast men jag måste ha fått något hjärnsläpp. Nåja, de rosa och blå är också goda.

Efter bussturen hem, via Staffanstorp, har jag duschat, förberett mackor till morgondagens jobb samt packat om min jobbväska. Dessutom har jag kollat vilken väg jag ska köra imorgon och hur lång tid det kan tänkas ta. Givetvis har vi kollat på "Inför VM"-programmet. Jag funderar nu på hur lite sömn jag kan klara mig på under VM ;)

Nu ska jag göra mig klar för att hoppa i säng. Efter mer eller mindre en hel dag utomhus så är jag trött! (Återigen, om ni mot förmodan inte förstod rubriken.)

Fyra månader till julafton

Jag gillar julen så inte mig emot. Dessutom går vi ju mot vinter och det är aldrig fel. Riktig vinter alltså. Blask och regn är inte nödvändigt. Däremot härligt knarrig snö som gnistrar i en blek vintersol, det är verkligen helt fantastiskt!
Det var dock inte det inlägget skulle handla om. Inlägget ska handla om vad jag har gjort idag :)

Vaknade strax efter 7, smög ut ur sovrummet och klädde på mig innan jag körde iväg mot stallet. Fyllde på en höpåse till Puttis och la ut den i hagen. (Carro hade lovat att parkera honom där när hon var iväg på hoppträning med Pocca.) Gick ner till betet och kollade till Peia och Cinna. Båda såg ut att vara pigga och krya men deras svansar ser ut som hej-kom-och-hjälp. Av någon anledning tycks båda ponnydamerna anse att rastaflätor is the shit. De har tagit hjälp av en miljard kardborrar och på så vis gjort sina svansar till rastakorvar. Cinna har en kardborrekorv medan Peia är lite extravagant och kör med två korvar. Jag har gett upp hoppet och de får se ut sådär tills det är dags att byta hage. Känns som onödigt arbete att fixa till det när svansarna ändå kommer se likadana ut efter två minuter i hagen.
Gick tillbaka mot bilen och passade på att gosa lite med Puttis. Det är en enormt social ponny! Förutom att han är söt som socker.

Åkte hem, duschade, åt en förstärkt frukost (auberginefärspanna utan aubergine men med pasta) och gick sen till busshållplatsen. Bussen anlände i tid och jag var på plats i Malmö knappt tio minuter innan jobbet började. Hälsade på en ny kollega, Yohanna, och vi började plocka ut grejerna ur containern. Förutom Yohanna jobbade Emma och Thomas men de har jag träffat tidigare.
Dagen avlöpte väl, vädret var okej men något för ljust. Det är ingen höjdare att stå ute och kisa. Tur att vi har ett tält också :)

Slutade vid 17, gick till busshållplatsen, åkte hem med en något försenad buss och var hemma igen strax före 18. Vi har ägnat kvällen åt att skriva handlalista, äta kvällsmat, roa unga fröken Mathilde och nu ser vi på fotboll. (FC Köpenhamn mot FC Viktoria Plzen.
Tänkte hoppa i säng när matchen är slut. Är rätt nervös inför morgondagen. Veterinär Jacob ska komma till stallet och ultraljuda Cinna samt kolla hur Puttis rör sig. Även om jag är lite nervös för ultraljudet så är jag klart mest nervös för Puttis del. Hoppas hoppas hoppas att han får iaf lite godkänt. Jag tycker att han är bättre även om han inte är helt bra. Vi får helt enkelt hålla tummarna och hoppas på det bästa!

Skolstrulet

Tydligen anser skolan att eftersom Juristprogrammet är en föränderlig utbildning så borde jag kontaktat läraren själv. Jag undrar vad läraren skulle tycka om jag ringde honom 1-2 gånger per vecka under hela sommarlovet för att kolla så att det som i våras utlovades fortfarande stämde. Personligen hade jag inte uppskattat något sådant.
Nu har jag iaf mejlat honom så får vi se var det slutar. Just nu vet jag inte riktigt hur det ska gå att lösa. Studiemedel kan jag antagligen glömma vilket ställer till lite problem.
Jag återkommer i ärendet så fort jag har fått svar!

Jobbletandet fortsätter

Förra veckan var jag på ett informationsmöte hos G4S gällande en tjänst som biljettkontrollant inom Skånetrafiken. Först var det allmän information om företaget, tjänsten, arbetstider osv. Därefter fick vi skriva ett litet test, i form av en problemlösningsanalys. För att ha möjligheten att komma vidare i processen var man tvungen att ha minst 25 rätt.
Redan när testet delades ut satt jag nästan och hoppade av iver. (Jag verkligen älskar problemlösningstester!)
Det var 50 frågor med ökande svårighetsgrad och vi fick 13 minuter på oss. Frågorna var i stil med "Vilket tal borde vara det nästa i nedanstående talföljd?", "Det går åt 2 och 1/4 m tyg till att sy en skjorta, hur många skjortor kan man sy med 45 meter tyg?" och "Vilket av följande ord passar inte in?". Helt enkelt superroliga frågor och jag var klar efter 5-6 minuter. Gick igenom testet en gång till och kontrollerade mina svar men bestämde sen att jag var färdig. Resten av tiden satt jag och studerade mina jobbsökarkonkurrenter.

När tiden var ute samlade G4S-snubben in våra test och sa att han inte brukade behöva fråga om det var svårt för det brukade alla tycka. Alla andra sa att det varit svårt. Någon sa att det varit svårt att hinna med eftersom det var så mycket att läsa.
Jag ville mest fnysa högt och säga något i stil med "Är ni helt urblåsta? Det här var ju så lätt att tiden borde halverats för att göra det till en sport alternativet dubblerat antalet frågor."
Antagligen hade det ansetts otrevligt att säga något sådant så jag var istället tyst och muttrade lite inombords.

När jag kom hem sa jag till Appe att jag skulle bli förvånad om jag hade mindre än 48 rätt. (Man får inte vara dum, ibland kan man ju skriva fel ;) )
Jag vet förvisso inte hur många rätt jag hade men jag blev iaf godkänd och kallad till personlig intervju :D
Intervjuerna hålls inte förrän om 3-4 veckor men med tanke på hur mycket jag ska ha med mig till intervjun så är det nog lika bra.
Här kommer listan:
- Personbevis (utskrivet och ligger i en mapp)
- Skattsedel (utskrivet och ligger i en mapp)
- Utdrag ur polisens belastningsregister (OBS! Lämnas i ett oöppnat kuvert!) (beställt via mejl)
- 2 st referenser med namn och telefonnummer från tidigare arbetsgivare, en ganska ny och en från ett arbete ca fem år tillbaka (finns sedan tidigare)
- Kopia på körkort (inte fixat än men det är ju lätt att ordna)
- Kopia från gymnasium
- Kopia på arbetsgivareintyg/anställningsbevis från tidigare arbetsgivare (finns men ej kopierat än)

Strul med skola och CSN

I våras läste jag termin 4, en 30 hp-kurs, på Juristprogrammet på Lunds Universitet. Två examinationer, en projektuppsats 10-17 maj och en tenta 7 juni. Jag födde barn 15 maj så jag hade då inte möjlighet att lämna in någon uppsats. Att det kunde bli så hade jag såklart räknat med i början av terminen eftersom beräknad födsel var just 15 maj. Redan på registreringsdagen frågade jag kursansvarig lärare hur det kunde lösas. Jag fick svaret att det var inga som helst problem. Skulle bebisen komma ut under projekttiden skulle jag helt enkelt få skriva uppsatsen när höstterminen skulle skriva sina.
Samma svar fick jag när uppgiften lämnades ut 10 maj och vid de efterföljande seminarierna som hölls runt 25 maj.
När jag nu söker studiemedel för hösten så får jag avslag, pga ej tillräckligt antal poäng. Mycket knepigt då jag skrev tentan och den borde tillgodoräknas. (Alltså regga poäng i Ladok trots att hela kursen inte är klar. Finns en överenskommelse mellan LU och CSN gällande det.)
Kontaktar såklart skolan och får svaret att eftersom jag inte deltog i projektuppsatsen så kan inte tentaresultatet tillgodoräknas.
När jag kollar i höstterminens termin 4:s schema så ser jag ingen projektuppsats inlagd. Kontaktar skolan och får svaret att det inte ska vara någon uppsats i höst.
Hur det ska lösas nu är det ingen som vet. Det jag vet är att jag inte kommer kunna få studiemedel förrän absolut tidigast om en månad. (Och då ska jag få ut projektuppgiften direkt och hinna skriva den samtidigt som jag går på föreläsningarna för termin 5. Jobba och träffa min familj lär inte vara argument som skolan bryr sig om.)

Ja, jag borde förstås kollat i Ladok själv i somras men eftersom jag tre gånger fick svaret att det inte skulle vara några som helst problem att skriva uppsatsen i höst så utgick jag från det. Hade jag fått veta att uppsatsen inte skulle ges i höst och då fått möjlighet att skriva den i somras hade jag inte klagat alls.

Jobbsökartider

Puh! Jag har hittat säkert 20 jobb att söka. Det trots att jag är väldigt kräsen. Vi får väl se. Jag trivs med mitt nuvarande jobb och har tänkt fortsätta där men det skadar aldrig med ett jobb till. Pengar är kul. Och dessutom väldigt nödvändigt nu när CSN tydligen tänker bråka med mig. Igen! Tydligen skulle jag, för att vara berättigad till studiemedel, ha skrivit en projektuppsats samtidigt som jag låg på BB och födde barn.
Parallellt med jobbletandet kollar vi efter ny bostad. Det är alldeles för dyrt för oss att bo här, särskilt nu när Appe är föräldraledig. Vi letar och letar men antingen ligger bostaden långt ut i tjottahejtiland eller kostar en halv miljard eller har en månadsavgift på två månadslöner. Då blir jag trött på att bo i Malmö-Lund-regionen.

I övrigt lever vi i en apbur. Iaf nästan. Det har varit ett gäng polacker här sen i onsdags morse (med uppehåll 20-08) och tilläggsisolerat huset. Det innebär att vi i hallen har en mindre snödriva bestående av frigolitpluttar. Det innebär också att det är bastuvarmt härinne då inga fönster går att öppna samt mörkt då samtliga persienner är nerdragna. När jag kom hem från stallet imorse såg huset ut som en dalmatiner med fläcktyfus, mycket stiligt.

Nu ska jag fortsätta med mitt jobbletande :)

RSS 2.0